ARA LLEGIM
Llegim 21/11/2012

Un Seal nord-americà relata a 'Un día difícil' la captura i mort de Bin Laden

Mark Owen ha estat amenaçat pel Pentàgon per revelar secrets amb de la publicació del llibre, que arribarà aquest dijous a les llibreries

Efe
2 min
'Un día difícil', de Mark Owen

BarcelonaEl Seal nord-americà que s'amaga darrere del pseudònim de Mark Owen relata per primera vegada la captura i mort del terrorista Ossama bin Laden, responsable dels atemptats de l'11-S als EUA, en el llibre 'Un día difícil', que arriba demà a les llibreries. Mark Owen va formar part de l'equip 6 dels Navy Seals, que va entrar l'1 de maig del 2011 a la casa on s'amagava Bin Laden, el fundador d'Al-Qaida, llavors el terrorista més buscat del món.

'Un día difícil' (Crítica) és el relat en primera persona de l'operació, que difereix en molts aspectes de la versió oficial que va donar al públic el govern dels Estats Units. De fet, a causa de la publicació d'aquest llibre, l'autor està amenaçat pel Pentàgon amb un procés per revelació de secrets, i s'ha convertit en l'objectiu més buscat pel terrorisme islàmic. El Seal assegura en el llibre que l'objectiu de l'equip era eliminar Ossama bin Laden i que els Seals van disparar a matar.

Owen opina que "en el tracte que els mitjans de comunicació van dispensar a la missió de Bin Laden, s'ha perdut el perquè i el com l'operació va ser un èxit; i aquest llibre dóna el mèrit, per fi, als qui se l'havien guanyat". La publicació d''Un día difícil' als EUA va estar envoltada des del principi per l'expectació i la controvèrsia; va tenir una tirada inicial de 600.000 exemplars i, amb 400.000 còpies, ja és l'e-book de no ficció més venut. En la redacció del llibre ha col·laborat el reporter Kevin Maurer, que ha cobert informativament operacions de les forces especials americanes durant 9 anys, acompanyant diferents unitats a l'Afganistan en sis ocasions i altres destins com l'est d'Àfrica, Iraq i Haití.

El propòsit final d'Owen és que "algun dia, un jove d'alguna escola secundari el llegeixi i es converteixi en Seal", de la mateixa manera que li va passar a ell mateix després de llegir 'Men in Green Faces' ('Els homes de cara verda'), de Gene Wentz, un antic membre dels Seal que narrava la seva experiència en missions realitzades a Vietnam, al delta del Mekong.

stats