Publicitat
Publicitat

Premis literaris

Emmanuel Carrère s'emporta el Renaudot amb 'Limonov'

El Goncourt 2011, per a Alexis Jenni

El jurat del premi Goncourt s'ha decidit a premiar la primera novel·la d'un professor de ciències naturals de Lió, Alexis Jenni, 'L'art français de la guerre'. El Renaudot 2011 ha anat a parar a les mans d'Emmanuel Carrère i la seva biografia novel·lada d'Eduard Limonov, fundador i líder de l'il·legalitzat Partit Nacional Bolxevic

La novel·la L'Art français de la guerre , d'Alexis Jenni , ha guanyat el premi Goncourt , el guardó literari més important de França . Jenni ha aconseguit el premi en la primera ronda de les votacions , per cinc vots contra tres , obtinguts per la novel·la Du domaine des murmures , de Carole Martínez.

Considerada per una part de la crítica com una "obra mestra " del fins ara desconegut escriptor , la primera novel·la de Jenni és la història d'un oficial jubilat i els seus records de les guerres colonials en què va participar .
En les seves primeres declaracions a la premsa , Jenni , de 48 anys , professor de ciències naturals en una escola de Lió , va dir sentir-se tan feliç com sorprès amb aquest guardó . Si bé en anteriors entrevistes l'autor va assegurar haver escrit la seva novel·la, de 630 pàgines , sense intenció de publicar-la, a causa d' anteriors fracassos en la matèria , avui ha reconegut que "és el que es somia quan es fa una novel·la" . Només saber-se el premi, revistes com Les Inrocks han mostrat el seu desacord amb el resultat, titllant la victòria de Jenni "de desfeta per a la literatura" i vinculant la concessió del premi al fet que Gallimard –editorial que ha publicat Jenni– celebri aquest 2011 el seu primer centenari.

Premi Renaudot
Emmanuel Carrère , favorit indiscutible del Renaudot , ha retratat en la seva novel·la Limonov a l' escriptor i polític rus Eduard Limonov (1943 ) , fundador i líder de l'il· legalitzat Partit Nacional Bolxevic . Carrère ha guanyat el Renaudot en la segona ronda de l'escrutini , per sis vots contra quatre , que van ser per Sylvain Tesson .  

Més continguts de