TERRITORI

El Consell d'Eivissa demana que es desmantelli el quiosc i la grua de Tagomago

Permet que s'instal·li una caseta amb rampa a l'illa de Matthias Kühn i Norma Duval

El Consell d'Eivissa ha aprovat avui informes en contra de la ubicació d'un quiosc bar i d'una grua giratòria a l'illa de Tagomago, davant les costes d'Eivissa, i ha demanat a la Demarcació de Costes que no autoritzi cap de les dues instal·lacions. MÉS té interposada una denúncia des de maig per demanar que s'investigui l'actuació del Govern a l'hora de permetre la construcció i l'ampliació de manera suposadament irregular de les instal·lacions de l'illot. Consideren que s'haurien produït delictes de prevaricació i tràfic d'influències per afavorir el propietari d'aquests llocs, el promotor Matthias Kühn, i la seva parella, l'exvedet Norma Duval.

Al marge de la denúncia, el Consell ha emès informes que rebutgen el quiosc que s'hi ha instal·lat i la grua basant-se en criteris tècnics i jurídics i en la falta d'interès públic d'unes actuacions privades situades en domini públic i que, a més, no donarien servei a cap platja perquè no n'hi ha a l'illot. Per aquest motiu, perquè no hi ha platja, no li són d'aplicació els criteris per autoritzar els establiments de menjars i begudes al servei de la platja. Segons l'informe, per atorgar aquesta concessió caldria un informe exprés de les tres institucions implicades, Govern, Costes i Consell, però adverteix que el Consell no la hi donaria perquè no hi ha raons d'interès públic, necessitat urgent o força major que la justifiquin.

El Consell aprofita per reiterar la petició que va fer el 16 de juny per demanar que s'executi la resolució que va fer la direcció general de Costes el 15 de juny del 2011 i s'enderroqui el quiosc, que ocupa el domini públic sense cap "títol administratiu" que empari l'ocupació. També repeteix la petició de restituir els terrenys al seu estat originari pel que fa a l'ampliació del moll en 13 metres de llarg i folrat de fusta de teca, la instal·lació de quatre punts de llum i d'una càmera de vigilància i la instal·lació d'una plataforma flotant, una canonada i una mànega de presa d'aigua, entre altres actuacions que es van fer sense autorització. La institució insular també torna a reclamar que, mentre no es deixi tot com estava, s'impedeixi l'ús del quiosc en qüestió, de la grua giratòria i de les altres obres i instal·lacions que han estat objecte d'expedients.

Pel que fa a la grua giratòria, el Consell demana que es desmantelli i es restitueixin els terrenys al seu estat originari perquè està ocupant el domini públic sense cap permís que ho empari.

Finalment, Costes també demanava un tercer informe al Consell perquè es pronunciàs sobre una caseta amb rampa. En aquest cas, l'informe de la institució insular no s'hi pronuncia en contra si es tramita d'acord amb els criteris de Patrimoni.