El GEN-GOB demana protegir els illots del nord d'Eivissa com a Reserva Natural

Forma part de les al·legacions dels ecologistes a la declaració de Reserva Natural que prepara l'Ajuntament de Santa Eulària

El GEN-GOB proposa que la protecció de Tagomago mitjançant la declaració de Reserva Natural inclogui tots els illots de la zona nord d'Eivissa, segons apunten en les al·legacions presentades davant l'Ajuntament de Santa Eulària.

La petició forma part de les objeccions que fan els ecologistes al Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) i a la Declaració de Reserva Natural dels illots de Llevant d'Eivissa, redactada pel Consistori. Pels ecologistes, és necessari incloure-hi illots com les Margalides o l'illa Emmurallada, "amb la qual cosa s'incorporarien a un espai de gran valor ambiental amb subespècies de sargantanes de les Pitiüses, colònies d'ocells marins o espècies vegetals", indiquen.

A més, des del GEN també reclamen ampliar la zona marina a protegir ja que, segons indiquen, "es deixen fora indrets ben coneguts pels pescadors locals, com zones de reproducció d'espècies marines comercials i algunes pesqueres tradicionals situades a poca distància de l'àrea estudiada". Per això, insten a realitzar un "esforç" per ampliar aquesta zona marina a protegir amb la col·laboració de les confraries de pescadors.

Així mateix, en les al·legacions es reclama que s'augmenti la protecció de la zona terrestre, ja que la seva exclusió pot fer "que espais amb valors importants i mereixedors d'una gestió i conservació en quedin fora injustificadament".