El Govern accepta un esmena de Podem per dedicar 300.000€ a Talamanca

El Govern ha acceptat una esmena de Podem-Eivissa per incloure als pressupostos de la comunitat autònoma de 2016 una partida de 300.000 euros per iniciar les obres de l'emissari de Talamanca el proper any, han anunciat avui els diputats Aitor Morrás i Marta Maicas en roda de premsa.

Segons han assenyalat, la previsió és que les obres comencin en el tercer trimestre de l'any que ve després de la temporada turística. Encara que el Govern balear té la "voluntat política" de dur a terme la substitució de l'emissari, Podem-Eivissa considera que "és important que l'execució quedi plasmada als pressupostos". "És una quantitat simbòlica però permet que l'obra s'iniciï", ha explicat Morrás, ja que el cost de la nova canonada submarina pot aconseguir els nou milions d'euros.

Quant a la resta d'esmenes, el diputat ha detallat que el Govern ha acceptat totes les esmenes de Podem-Eivissa, excepte a l'àrea d'educació. Sobre les esmenes acceptades, Morrás ha destacat la proposta de reservar 100.000 euros per estudiar la viabilitat de crear un Parc Bit a Eivissa, i el compromís que els Fons Feder serveixin per finançar aquest projecte.