El Govern es compromet a evitar que l'emissari de Talamanca es torni a rompre

El Govern balear té previst canviar la brida de l'emissari de Talamanca, que s'ha trencat en diverses ocasions a causa dels temporals, amb la finalitat d'evitar més imprevists amb vista al proper estiu. Així ho ha anunciat avui el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, en el Parlament en resposta a una pregunta de la diputada de Podem Marta Maicas sobre els tràmits que s'estan duent a terme per declarar d'emergència la substitució de l'emissari.

Maicas ha recordat que l'emissari té 30 anys d'antiguitat i que causa problemes des de 2006, "fa ja dues legislatures", i ha assenyalat que la declaració d'emergència permetria reduir a la meitat el temps de tramitació per substituir la canonada, i evitar que s'hagi d'esperar fins a 2019, quan es construeixi la nova depuradora de Vila. En resposta, el conseller Vicenç Vidal ha assegurat que la principal preocupació és "la qualitat de les aigües que s'aboquen a través de l'emissari"; per això, aquest hivern s'invertiran uns 80.000 euros "per intentar millorar el que surt de l'emissari".

"Aquest estiu hi ha hagut un problema clau amb una brida que és la que n'ha ocasionat els diversos trencaments; aquest hivern se substituiran les brides necessàries perquè l'estiu que ve no es torni a trencar", ha anunciat el conseller. Vidal ha destacat que "l'important és que ja s'han gastat 126.000 euros en la licitació del projecte executiu de l'obra", i que l'obra s'ha declarat d'urgència per reduir "els termes de la seva tramitació ambiental i de traçat".

"Evidentment, no és el mateix una obra d'urgència que una obra d'emergència; la declararem d'emergència si així els tècnics ens ho demanen", ha conclòs el conseller.

 

Més continguts de

El + vist

El + comentat