ARTS ESCÈNIQUES

La FIET de Vilafranca clou una edició de rècord amb més de 14.000 espectadors

S'han programat 85 funcions de 48 espectacles diferents

La FIET ha posat punt avui a una edició de rècord. Més de 14.000 espectadors, segons els organitzadors, han assistit als 48 espectacles que durant quatre dies frenètics han omplit els espais escènics repartits per tot Vilafranca. La XII Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears ha tingut lloc des de dijous passat en aquest poble de la comarca del Pla.

S'han programat 85 funcions d'espectacles per a tots els públics en diversos escenaris, com el teatre, el poliesportiu, ca les monges, el bar S'Estanc Vell i el CEIP Es Cremat. El cartell d'"exhaurides" s'ha hagut de penjar diverses vegades. En aquesta edició, el carrer, amb molta assistència, i les estrenes de diverses companyies de renom han estat els protagonistes.

Entre aquests més de 14.000 espectadors, s'hi inclouen els 1.500 escolars que han participat en els programes 'La Fira va a l'escola' i 'L'escola s'acosta a la Fira'. Pel que fa als programadors professionals, n'hi han assistit una quarantena, la majoria provinents de la Península. Durant els darrers anys, també s'ha apostat per la internacionalització, que hi ha estat més evident enguany. Hi ha hagut espectacles del País de Gal·les, França i Dinamarca; i programadors provinents de Tunísia, França, Alemanya, País de Gal·les i Dinamarca.

Voluntariat

Una de les fites de la FIET també ha estat la implicació de la ciutadania, bolcada en l'esdeveniment. Quasi tots els artistes s'han allotjat a cases vilafranqueres, convivint amb els veïns. També es poden comptabilitzar desenes de fets insòlits: un fuster del poble ha elaborat l'escenografia d'una obra estrangera, els veïns han elaborat menjar per als professionals i part de la decoració ha estat feta pels alumnes del CEIP Es Cremat.

Sa Xerxa, l'entitat organitzadora, ha anunciat que la propera FIET es durà a terme del 9 al 12 d'octubre de l'any que ve.

El + vist

El + comentat