Andreu Buenafuente: "Caldria moure més el cul i menys el ratolí de l'ordinador"

L'humorista va ser el blanc dels tuitaires fa dues setmanes, després de conduir el que els internautes van titllar d'“entrevista tova” a la ministra de Cultura Ángeles González-Sinde. Avui ha fet públic en el seu blog un 'manifest' en què critica l'ús indiscriminat de la xarxa social com a mitjà per emetre comentaris i judicis

Redacció
2 min
'El meu Manifest' de Buenafuente

BarcelonaAndreu Buenafuente va ser un dels primers personatges coneguts a utilitzar activament la xarxa social Twitter. Fa dues setmanes l'eina se li va girar en contra, després d'una entrevista que va fer a la ministra de Cultura Ángeles González-Sinde en el seu late show diari a La Sexta. Molts usuaris de Twitter van ser de l'opinió que Buenafuente havia sigut massa tou amb la ministra i aviat la xarxa es va omplir amb crítiques i, fins i tot, acusacions que ell i la ministra havien pactat evitar les preguntes incòmodes sobre la llei Sinde. Poques hores després, Buenafuente va respondre amb diversos tuits en què lamentava que hi hagués tanta agressivitat contra ell. "No penso aguantar judicis insultants després de 21 anys fent programes amb llibertat", va publicar en un dels seus tuits.

Però sembla que Buenafuente no en va tenir prou amb els missatges difosos per la xarxa desaprovant el comportament d'alguns tuitaires i, aquest matí, ha fet públic a través del seu blog el que anomena “El meu manifest”, un article on exposa els punts negatius que troba en l'ús indiscriminat de la xarxa social com a mitjà per emetre comentaris i judicis. Entre d'altres aspectes, Buenafuente destaca que "'Seguir algú en una xarxa social no ha de ser sinònim d'assetjament o coacció” i afegeix que “la llibertat d'expressió està per sobre de tot i de tothom”. Amb un to més contundent, l'humorista també diu que “l'anonimat és la màscara dels covards” i que "caldria moure més el cul i menys el ratolí de l'ordinador". Buenafuente també fa una crítica a l'ús que alguns mitjans fan de les xarxes socials com a font d'informació final, sense contrastar-la amb altres fonts més fiables, i conclou convidant els internautes a passar menys hores davant l'ordinador i els recorda que és "molt millor un bon arròs amb els amics de veritat que dues hores d'internet".

El presentador va entrar a la xarxa social Twitter el juny de 2007 i és un dels piuladors més veterans de Catalunya. El seu compte, @Buenafuente, té 398.789 seguidors a dia d'avui.

stats