Android també posa en perill les dades personals dels usuaris

Informàtics alemanys han descobert una fallada de seguretat al sistema operatiu propietat de Google. L'errada podria afectar el 99% dels usuaris d'Android

1 min
Android

Experts informàtics de la Universitat d'Ulm, al sud d'Alemanya, han descobert un greu error de seguretat al sistema Android de Google, que utilitzen smartphones i tablets de marques com HTC, Samsung, Sony o Motorola. L'errada permetria la vulneració de les dades personals dels usuaris.

Segons informa Efe, l'atac es podria produir en el moment en què l'usuari utilitza un sistema sense fils w-lan d'accés a internet públic o obert, i permetria a l'atacant accedir a l'agenda personal, la llista de contactes i a fotografies emmagatzemades en línia.

L'edició digital de la revista alemanya Spiegel informa avui que la fallada de seguretat, que podria afectar el 99% dels seus usuaris d'Android, permet a l'atacant assumir la identitat de l'usuari per accedir als serveis personals.

Spiegel assegura que l'equip d'informàtics de la Universitat d'Ulm, encapçalats per Bastian Könings, van advertir a Google fa un temps de l'errada de seguretat que avui verifiquen. La companyia no ha volgut fer declaracions sobre aquest tema a la revista alemanya.

El robatori de dades personals als usuaris d'Android se suma a les successives errades dels serveis de videojocs online de Sony el passat mes d'abril. La companyia nipona va anunciar aquest dissabte l'adopció del primer pedaç per solucionar l'anomenat PSN Gate.

stats