Anonymous pirateja la web de la Hermandad del Valle de los Caídos burlant-se de Rajoy i Bárcenas

El grup La 9 de Anon col·loca una imatge manipulada de 'La creació d'Adam' de la Capella Sixtina i canvia la cara de Déu per la de Bárcenas i la d'Adam per la de Rajoy

El grup d'activistes informàtics La 9 de Anon, que pertany al moviment Anonymous, ha piratejat la web de la  Hermandad del Valle de los Caídos tot burlant-se de Mariano Rajoy i de Luis Bárcenas. Ho ha fet canviant la portada de la pàgina i afegint-hi una imatge manipulada de la pintura 'La creació d'Adam', fet per Miquel Àngel a la Capella Sixtina, en què Déu apareix amb el cap de Bárcenas i Adam amb el de Rajoy.  Aquí podeu veure com era la pàgina abans de l'acció.

"Mariano Rajoy i Luis Bárcenas confirmen la peregrinació al Valle de los Caídos en agraïment al 'caudillo', el seu mentor i inspirador polític", afirmen els activistes en un text situat a sota de la imatge, burlant-se del president espanyol i de l'extresorer del PP encausat per corrupció que pot sortir de la presó si paga una fiança de 200.000 euros. El text continua mofant-se de tots dos i vinculant-los amb Francisco Franco i recorda que un altre activista que, diuen, ja va piratejar la pàgina el 2013. 

En un  apunt a la seva pàgina de Facebook el grup d'activistes diu que han començat l'any "estrenant la 'llei mordassa' i cometent el primer acte terrorista-cibernètic despullant Rajoy". El grup també  ha reivindicat l'acció per Twitter.

La Hermandad del Valle de los Caídos es presenta com un grup fundat el 1984 per "espanyols identificats amb els motius que van donar origen a la creació del monument com a testimoni de la lamentable i dolorosa Guerra Civil que va enfrontar els espanyols entre el 1936 i el 1939".