Anonymous delata simpatitzats d'ultradreta en el portal 'Nazi-leaks'

Un grup de 'hackers' alemanys llança una plataforma web amb diverses llistes de noms i dades personals de presumptes simpatitzants de l'extrema dreta

Pirates informàtics vinculats al grup d'activistes Anonymous han llançat el portal Nazi-leaks ("http://nazi-leaks.net"), en el qual ofereixen el nom i altres dades personals de presumptes simpatitzants de l'extrema dreta, segons publiquen diversos mitjans alemanys.

En una de les entrades més recents, datada d'aquest dissabte passat, els hackers publiquen una extensa llista amb el nom, el cognom i les adreces de persones que, presumptament, donen suport al Partit Nacional Democràtic (NPD) d'Alemanya, segons informa Efe.

La plataforma també conté altres llistes amb clients de la marca alemanya de roba Thor Steinar, que gaudeix de certa popularitat entre l'extrema dreta pel seu polèmic logotip, que inclou lletres de l'alfabet rúnic, així com d'altres firmes de venda per catàleg vinculades a l'entorn neonazi, com Odin-Versand i Nationales Versandhaus. 


En una altra entrada hi ha una llista amb el nom dels autors del setmanari ultradretà Junge Freiheit ( Llibertat jove), juntament amb correus electrònics interns de l'NPD i de persones vinculades al Partit Nazi Americà, així com també d'usuaris del portal neonazi Blood & Honour ( Sang i honor), entre d'altres organitzacions d'extrema dreta.

Segons els administradors anònims, aquesta pàgina web, registrada el passat 18 de desembre, forma part de l' Operation Blietzkrieg ( Operació Guerra Llampec), amb la qual Anonymous fa una crida a atacar els portals d'organitzacions d'extrema dreta.

Algunes de les dades filtrades s'han obtingut amb atacs informàtics, alguns dels quals es remunten al 2009.