Anonymous nega ara que planegi un atac cibernètic per "matar" Facebook

El grup de 'hackers' no descarta que els que lideren la iniciativa siguin membres del col·lectiu que actuïn de manera independent

Agències
1 min

BarcelonaEl grup de pirates informàtics Anonymous ha negat a través de la xarxa social Twitter que estigui al darrere de la suposada amenaça contra Facebook que circula per internet, encara que no descarten que els que lideren la iniciativa siguin membres del grup que actuïn de manera independent.

A mitjans de la setmana passada, uns presumptes hackers –sota el nom d'Anonymous– van pujar un vídeo a la plataforma YouTube en què amenaçaven de “matar Facebook” el 5 de novembre i instaven altres hacktivistes a unir-se a la causa.

A través del compte a Twitter OpFacebook, que utilitza com a imatge de perfil el símbol d'Anonymous, els pirates han anunciat el suposat atac a Facebook. No obstant, altres membres del grup de hackers han negat a través de la mateixa xarxa un suport general del col·lectiu a aquesta iniciativa.

La data del 5 de novembre commemora la detenció el 1605 del conspirador catòlic Guy Fawkes, quan planejava l'anomenada Conspiració de la Pólvora, amb la qual pretenia fer volar el Parlament britànic i assassinar el rei Jacob I, la seva família i els integrants de la Cambra dels Lords. Fawkes és un símbol per a aquest grup d'hacktivistes i per a altres col·lectius que s'oposen a l'autoritat.

stats