Estats Units

Anonymous obliga a tancar quatre estacions de metro a San Francisco

El grup activista ha organitzat una manifestació massiva aquest dilluns per condemnar el boicot a una protesta anterior convocada per rebutjar la brutalitat policial en la mort d'un jove de la ciutat

Reuters
2 min

San FranciscoUna protesta massiva d'activistes del grup Anonymous ha provocat el tancament de quatre estacions de metro a la ciutat nord-americana de San Francisco (Califòrnia) aquest dilluns. La manifestació s'ha convocat per condemnar el boicot a una protesta anterior convocada per rebutjar la brutalitat policial en la mort d'un jove.

L'Àrea de Transport Ràpid (BART, per les sigles en anglès) va desconnectar la xarxa de telefonia mòbil en algunes estacions el dijous de la setmana passada, per dificultar la comunicació entre els organitzadors d'una manifestació en protesta de la mort a trets d'un jove.

Desenes de manifestants s'han congregat aquest dilluns davant de l'estació del Centre Cívic, escenari principal de la protesta, fins que la policia ha evacuat la zona i ha decidit tancar l'accés a l'estació. Més tard, les aglomeracions de manifestants a altres punts de la ciutat han obligat a tancar tres estacions més.

Malgrat que no hi ha hagut aldarulls ni s'ha detingut cap manifestant, segons informen les autoritats locals, la policia ha arribat al lloc dels fets amb bombes de gas lacrimogen. No obstant, a diferència del que s'esperaven els manifestants, el servei de telefonia ha funcionat amb total normalitat durant tota la jornada.

Membres del grup activista Anonymous havien animat als seus seguidors a través de les xarxes socials a reunir-se a l'estació del Centre Cívic a les 17.00 hores ( les dues de la matinada, hora catalana) i a descarregar-se un sistema que permet enviar missatges de mòbil a una distància curta sense dependre del sistema general de telefonia.

Un portaveu de BART ha condemnat l'acció perpetrada pels manifestants i ha comunicat que el sistema informàtic de la companyia ha rebut diversos atacs del grup de pirates informàtics els darrers dies, en què s'han robat les dades d'uns 24.000 usuaris.

stats