Apple presenta Research Kit, una plataforma per a la investigació mèdica

Els usuaris d'iPhone i iPad podran participar en estudis a través de la nova plataforma d'aplicacions de recerca

Apple ha presentat  Research Kit a la  conferència d'aquesta tarda. És una plataforma per a la recerca feta arran del Health Kit i els iPhone en col·laboració amb experts d'universitats com Oxford i Stanford, entre més. Es tracta d'una eina pensada per mesurar paràmetres de tota mena, des de l'equilibri a l'hora caminar, fins a les variacions de la veu, que es podran fer servir en estudis i investigacions mèdiques sobre dolències concretes. Cook l'ha introduït ha parlant de Health, la plataforma de salut dels iPhone, que té 900 aplicacions relacionades amb la salut i la medicina i tot seguit el directiu Jeff Williams ha presentat Research Kit.

Parkinson, diabetis, asma, càncer de pit... Williams ha posat exemples de com podria servir el Research Kit en cada cas, fent tests a distància que podrien servir els possibles pacients i els investigadors per diagnosticar i estudiar malalties. També ha posat molt d'èmfasi en la intimitat de l'usuari, ha dit que Apple no veuria les dades dels qui participessin als estudis i que cada persona que participi en un estudi podrà triar exactament quines dades seves s'envien i com. A més, Williams ha explicat que el codi de la plataforma seria obert i que avui mateix es llancen les cinc primeres aplicacions.

Tim Cook ha explicat que Apple Pay va començar amb sis bancs però ara en té 2.500 i ha triplicat el número de marques que accepten Apple Pay als EUA, incloent-hi màquines de vènding com les de Coca-Cola. El director executiu d'Apple també ha dit que fins ara s'han venut, en total, 700 milions d'iPhone i que hi ha un 99% de satisfacció entre els clients. A més, ha assegurat que totes les grans marques de cotxes inclouran CarPlay, l'aplicació d'iPhone connectada per als cotxes. 

Cook també ha explicat que HBO -la productora, entre d'altres, de la sèrie de 'Joc de trons'- entra ara a l'Apple TV, l'aparell per veure sèries i pel·lícules a l'ordinador a través d'internet. Costarà 14,99 dòlars al mes. A la conferència s'ha projectat un tràiler de la nova temporada de 'Joc de trons'. Cook ha explicat que s'han venut 25 milions d'Apple TV i que a partir d'avui el preu baixaria de 99 dòlars a 69 dòlars. Caldrà veure com s'aplica la baixada a Europa.

Més continguts de