Apple avisa que alguns carregadors per a l'iPhone se sobreescalfen i són un "risc per a la seguretat"

La companyia s'ofereix a canviar de franc els adaptadors A1300 que duien els iPhone 3GS, 4 i 4S

"En casos poc freqüents", segons Apple, el carregador via USB per als iPhone 3GS, 4 i 4S es pot sobreescalfar i, fins i tot, "suposar un risc per a a seguretat". Es tracta del carregador model A1300, venut a 38 països –sobretot europeus– entre el 2009 i el 2012.  Apple explica com es comprova  si el carregador és del model afectat i, si és el cas, com fer-ho per canviar-lo de franc.

Tot i que fa cinc anys que circulen carregadors d'aquest model, l'empresa no ha pres mesures fins ara, que proposa el canvi gratuït a tothom amb el carregador en qüestió encara que no hagi detectat cap problema. "Si tens un adaptador afectat, deixa d'utilitzar-lo i canvia'l per un de nou", diu l'empresa. Mentrestant, proposa carregar el telèfon connectant-lo amb el cable USB directament a l'ordinador.

Els afectats són els models A1300. El número de model es pot trobar a la cara del carregador on hi ha els connectors per endollar-lo. Es podrà canviar a partir de dimecres a una Apple Store, a qualsevol botiga autoritzada per Apple o als establiments d'operadores de telefonia associats amb Apple. En cas d'anar a fer el canvi, cal recordar dur el telèfon, també, per comprovar el número de sèrie.

Més continguts de