aplicacions

Una aplicació converteix l'iPad en un telescopi

L'aplicació permet veure l'espai des de la mateixa òptica que el telescopi Hubble de l'Agència Espacial Europea (ESA)

Redacció
1 min
Imatge presa pel telescopi Hubble. Font: EFE

BarcelonaUn informàtic de Gran Canària ha desenvolupat una aplicació per l'iPad que permet veure l'espai des de la mateixa òptica que el telescopi Hubble de l'Agència Espacial Europea.

L'aplicació s'anomena Hubble Top 100 Images i posa a disposició dels usuaris les millors cent imatges del satèl·lit europeu, que poden ser actualitzades a través d'internet.

Segons publica laprovinvia.es, l'aplicació es va posar a la venta a través de la botiga online d'Appleonline el passat 28 de març i ja s'ha convertit en el número 1 de ventes a deu països, entre els que s'inclouen Alemanya, Finlàndia, Portugal, Suècia, Rússia i Paraguai, i està en el top 5 a 30 països més.

L'informàtic també ha desenvolupat una altra aplicació per iPad anomenada Top 100 Astronomical Images, que permet visualitzar les imatges de l'Observatori Austral Europeu i també va sortir a la venta el 28 de març.

Les dues aplicacions s'han desenvolupat amb programari lliure i es poden adaptar a qualsevol col·lectiu o fotògraf que vulgui tenir la seva producció fotogràfica pròpia a l'iPad.

stats