Arrenca a Barcelona la fira de videojocs més important de l'Estat

Catalunya acull la cita, que fins ara se celebrava a Madrid, i enguany buscarà més ressò internacional

Imatge promocional de l'esdeveniment

Arrenca a Barcelona la fira de videojocs més important de l'Estat amb dues novetats principals: la primera, que se celebra per primera vegada a Catalunya (fins ara es feia a Madrid). La segona és que els organitzadors, l'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) i la Fira Barcelona han fet una aposta per obtenir més ressò internacional. És per això que enguany l'esdeveniment ha passat de dir-se 'Madrid Games Week' a Barcelona Games World. Res és casual en una fira estudiada al mil·límetre que fa anys que impulsa la indústria espanyola del videojoc. "S'obre una nova etapa per a la indústria nacional", explica el president de l'AEVI, Alberto González Lorca: "El saló aposta per ser una gran festa per als aficionats perquè hi puguin provar jocs que encara no han arribat a les botigues, però també, i de manera molt especial, per convertir-se en una plataforma que afavoreixi la internacionalització dels jocs desenvolupats a Espanya". 

La fira, que s'obre avui per als professionals, i demà per a tothom (les entrades valen 12 euros) i durarà fins al dia 9, té lloc al recinte firal de Montjuïc i reuneix les principals companyies del sector. Compta amb 155 expositors diferents, ocupa 53.000 metres quadrats i els assistents poden jugar a més de 70 de videojocs que encara no han sortit al mercat. Es dividirà en quatre grans àrees interactives en què es combinaran les exposicions, les competicions entre 'gamers', les trobades de professionals i un espai d'oci i alimentació. A més, el saló comptarà amb un espai 'retro' per als nostàlgics. "El certamen serà el millor aparador de novetats, acollirà competicions professionals d'eGames, tindrà un apartat professional amb conferències i trobades entre 'publishers', desenvolupadors i inversors que convertirà el BGW en una referència", explica el director de la fira, Josep Antoni Llopart. 

Les novetats del sector abans que surtin al mercat

Personalitats i marques de rellevància mundial assistiran a la trobada, com Katsuhiro Harada, responsable de la famosa saga 'Tekken', Hajime Tabata, director de 'Final Fantasy V', que farà una conferència, i Charles Martinet, l'actor que dóna veu al 'Mario', l'estrella de la franquícia de Nintendo.

Entre les novetats que es presentaran a la fira, destaca la presentació de 'Gears of War 4', de Microsoft, l'última entrega d'una exitosa saga que sortirà al mercat poc després de la celebració de la fira. 

Els 'eSports' (esports electrònics) seran els grans protagonistes de la fira, que acull grans competicions com les de la Lliga Playstation, GAME E-Sports, la Lliga de Videojocs Professionals (LVP), Nintendo, Microsoft i OG Series. 'Call of Duty', 'Black Ops III', 'Counter Strike', 'League of Legends', 'Pokémon', 'FIFA 16 i 17' i 'Super Smash Bros' són alguns dels videojocs amb els que es podrà competir. 

Youtubers, Cosplay i un Oscar

Un altre dels plats forts del Barcelona Games World seran les competicions entre alguns dels 'youtubers' més famosos de l'Estat, com ara Willyrex, Staxx o Alexby11, i els seus seguidors. També hi haurà les desfilades Cosplay (disfresses de personatges de videojocs). A més, es lliurarà l'Oscar dels videojocs, segons els organitzadors: s'anunciaran a la fira els finalistes dels premis Fun & Serious, els principals guardons de la indústria a Europa.