Tecnologia

Autoritzada la compra d'Instagram per part de Facebook

Les dues companyies havien arribat a un acord a l'abril, però faltava el vistiplau de l'ens regulador. L'operació costarà 1.000 milions de dòlars

Efe
1 min
Facebook i Instagram es podran unir

Los AngelesLa Comissió Federal del Comerç dels Estats Units (FTC) ha donat aquest dijous a la matinada el seu vistiplau a l'adquisició d'Instagram per part de Facebook, una operació valorada en 1.000 milions de dòlars, segons informa l'organisme a la seva pàgina web. Les dues companyies van anunciar a l'abril que havien arribat a un acord perquè l'aplicació de fotografia passés a formar part dels actius de la xarxa social creada per Mark Zuckerberg, però el tracte estava encara pendent de l'aprovació per part de les autoritats que vetllen per la lliure competència al mercat.

La FTC va obrir llavors una investigació que finalment s'ha tancat sense objeccions a l'acord, que "ara pot continuar tal com va ser proposat", segons indica l'entitat federal. L'organisme ja ha notificat a Facebook i Instagram la seva decisió, que dóna via lliure a una compra que Zuckerberg va qualificar en el seu dia com una "fita" per a la seva empresa. El creador de la xarxa social va assegurar també que l'equip responsable d'Instagram s'integrarà a l'estructura de Facebook i que seguirà sent una aplicació independent.

Instagram és una de les aplicacions d'edició i publicació de fotografies més populars en els dispositius d'Apple, amb més de 30 milions de descàrregues d'ençà que va sortir al mercat l'any 2010, i des de l'abril està disponible també per als usuaris d'Android. Abans que es fes pública la voluntat de Facebook d'adquirir-la, Instagram havia estat valorada en 500 milions de dòlars.

stats