El Barça-Madrid es podrà veure per primer cop en realitat virtual

L'espectador podrà triar entre ser a peu de gespa o a una llotja VIP virtual

El clàssic Barça-Madrid d'aquest dissabte es podrà veure per primera vegada en realitat virtual en el marc d'una iniciativa pionera de Movistar+ i Samsung, amb la col·laboració de la Lliga. L'emissió en directe del partit amb aquesta tecnologia es podrà seguir exclusivament des dels espais habilitats per Samsung a les dues botigues principals de Telefónica, a la plaça de Catalunya de Barcelona i a la Gran Via de Madrid. S'utilitzaran les ulleres de realitat virtual Samsung Gear VR, un dispositiu de funcionament simple que utilitza com a pantalla un mòbil Samsung.

L'espectador podrà triar entre tres ubicacions diferents. Podrà ser a peu de gespa al costat de cadascuna de les porteries o bé a una llotja VIP virtual a la graderia. En aquest cas, a més de gaudir del punt de vista dels espectadors que siguin a la graderia, es podrà veure una pantalla virtual amb la retransmissió televisiva tradicional, que inclourà les repeticions. A sota, hi veurà un panell amb informació dels equips, les alineacions i el marcador.

A més, el senyal convencional serà en ultraalta definició (UHD) per als abonats de Movistar+ amb una connexió de fibra òptica i un televisor Samsung Smart TV UHD compatible. El clàssic Madrid-Barça de la primera volta va ser el primer esdeveniment esportiu que es va emetre en ultraalta definició per al mercat domèstic a l'Estat. Aquestes retransmissions utilitzen la resolució 4K, que multiplica per quatre l'alta definició 1080p.