Publicitat
Publicitat

Tercer dia negre per a BlackBerry

Els usuaris afectats es compten per milions i l'impacte de l'avaria ja ha provocat que alguns inversors demanin canvis al capdavant de la companyia

Milions d'usuaris de BlackBerry a tot el món continuen sense servei de comunicació de text per tercer consecutiu. Mentrestant, RIM (Research in Motion) intenta solucionar el que va definir com "un problema en un commutador" de la seva xarxa privada .

Fruit d'aquesta avaria, usuaris d'Europa, el Pròxim
Orient , l'Àfrica i l'Índia pateixen problemes en el servei de correu electrònic i no tenien accés ni a internet ni al messenger; unes dificultats que poden perjudicar una companyia que ja estava perdent quota de mercat davant d'Apple i, en menor mesura, de Samsung.

RIM, que va anunciar aquest dimarts que els serveis havien tornat a la normalitat, va rectificar després dient que els problemes persistien i que s'havien estès a l'Argentina, el Brasil i Xile.

"Els retards en messenging i navegació per internet estan causats per una fallada en un commutador central en la infraestructura de RIM", va reconèixer l'empresa. "Com a resultat, s'ha generat un gran acumulació de dades, i ara treballem per eliminar aquesta acumulació i restaurar el servei normal".

Les interrupcions de servei són les pitjors que hi ha hagut des que un tall va afectar Amèrica del Nord fa dos anys. A més, es produeix mentre Apple es prepara per treure al mercat aquest divendres el seu iPhone 4S, que ja s'ha esgotat durant la prevenda.

"És un cop contra un hematoma. Arriba en un mal moment", ha dit Richard Windsor, especialista mundial en tecnologia. RIM havia entrat amb força en el mercat juvenil, al qual havia atret pel seu servei gratuït BlackBerry Messenger (BBM), i havia compensat, així, part de les pèrdues en el mercat corporatiu. Però els nous productes, com la seva tauleta PlayBook, han tingut una acceptació molt minsa. Davant d'aquesta situació alguns dels inversors que tenen accions de la companyia ja han demanat canvis entre els gestors.

Etiquetes

Més continguts de