Xarxes

Brasil, al capdavant en la censura de continguts a Google

Les dades fan referència al primer semestre del 2011. Espanya augmenta en un 28% la petició d'accés a dades dels usuaris, respecte al període anterior, però manté el nombre de sol·licituds de retirada de continguts

Ara
2 min

BarcelonaBrasil encapçala la llista de països que més sol·licituds ha enviat a Google perquè retiri continguts del seu cercador perquè considera que vulneren la legislació del país.

El cercador ha publicat l'informe de transparència del seu servei de Sol·licituds governamentals corresponent al primer semestre del 2011Sol·licituds governamentals , que presenta les peticions de retirada de continguts o d'accés a dades d'usuaris desglossades per països. El servei recull les sol·licituds enviades per tribunals i organismes governamentals.

Des del gener al juny del 2011, Brasil va presentar 224 sol·licituds a Google perquè el cercador retirés continguts de diferents pàgines web, majoritàriament amb l'argument de difamació, la suplantació d'identitat i la vulneració dels drets d'autor, la privacitat i la seguretat.

Espanya incrementa les sol·licituds d'accés a dades dels usuaris

Les autoritats espanyoles han augmentat en un 28% el nombre de peticions per accedir a dades dels usuaris, respecte al període anterior. En total, entre el gener i el juny han entrat 460 sol·licituds (359 entre el juliol i el desembre del 2010), de les quals Google n'ha satisfet el 63%. No obstant això, el cercador adverteix que el nombre de sol·licituds d'informació per casos d'investigació criminal augmenten progressivament a tots els països, un fet que no és d'estranyar si es té en compte l'increment de serveis i d'usuaris que els utilitzen que experimenta la xarxa com a part d'una evolució natural.

Per altra banda, en el cas espanyol es manté el nombre de sol·licituds de retirada de continguts, que se situa en 13 –8 de les quals del servei Google AdWords– i es redueix el nombre d'elements suprimits per difamació, pornografia o vulneració de privacitat o seguretat, amb un total de 24.

stats