Societat

La Cervesera Artesana de Barcelona llança una proposta per elaborar la primera cervesa a través de Facebook

Els internautes podran proposar els ingredients que han de compondre la nova beguda i, a la vegada, votar la proposta més suggeridora. El combinat guanyador originarà la nova cervesa de la marca, que portarà el nom del creador. L'empresa catalana vol donar a conèixer, amb aquesta iniciativa, les possibilitats creatives de la cervesa

Francina Bosch
2 min
Calderes on s'elaborarà la cervesa Facebook

BarcelonaLa Cervesera Artesana de Barcelona ha iniciat una campanya social per elaborar la nova beguda de la marca. L'empresa catalana ha llançat un concurs a través de Facebook perquè els internautes proposin els ingredients que formaran la nova cervesa, que seguirà els mètodes d'elaboració artesanal a baixa cocció i amb ingredients naturals.

El concurs Brewered by you es desenvoluparà en dues fases. En una primera, els internautes podran proposar les seves receptes originals a través del perfil de l'empresa a Facebook. En una segona fase, els mateixos internautes seran els responsables d'escollir la proposta més suggeridora, després que un grup d'experts cervesers hagi avaluat les possibilitats reals i legals de les diferents receptes. El premi és la part més engrescadora de la iniciativa: el combinat guanyador originarà la nova cervesa de la marca, que portarà el nom del creador.

“Els mateixos clients que vénen a la Cervesera van ser els que ens van donar idea del concurs”, ha assegurat Meritxell Plana, Responsable de Comunicació de l'empresa, a l'ARA. “Sempre venien i deien: per què no feu una cervesa de...?”, ha dit Plana, que ha afegit que la iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats creatives de la cervesa. “La base de l'elaboració és el malt, el llúpol, el llevat i l'aigua”, ha explicat la responsable de comunicació, que ha afegit que, a diferència del vi, “que depèn de la varietat de raïm o de la bóta on reposa”, la cervesa pot afegir qualsevol ingredient als seus bàsics, “per donar-li els matisos que es vulgui”.

La iniciativa es va posar en marxa dijous passat i ja han recollit 10 receptes diferents. Una de les propostes més simpàtiques rebudes fins al moment és la que combina pebrots vermells i verds, “seguint amb la línia de la iniciativa del Barça”, ha dit Plana, que ha afegit que també han rebut altres receptes de ceba, romaní i formatge, amb ingredients picats i energètics.

La Cervesera Artesana va iniciar el seu camí en el món cerveser ara fa 15 anys. Capitanejada pel mestre cerveser Olaf Martí, l'empresa compta amb un equip de treball pluridisciplinari format per 10 persones. Amb un local situat al carrer Agustí de Barcelona, la microserveseria elabora les modalitats més comunes de la beguda fermentada (torrada, rossa i negre), però ha rebut el reconeixement de sommeliers internacionals gràcies a les seves especialitats, entre les quals destaquen la cervesa de bolets, d'espècies, de taronja i de menta. “Quan diem artesana volem dir que seguim el procés d'elaboració anglès i que sempre utilitzem ingredients naturals”, assegura Plana, que afegeix que sempre procuren que siguin ingredients propis del territori català.

stats