Apple presenta l'iPhone 5, que sortirà a la venda el 28 de setembre

Tim Cook ha mostrat les primeres imatges del nou dispositiu –qualificat per Apple com "el producte més bonic que hem fet mai"–, que té una pantalla igual d'ampla que el 4S però més alta, i és més prim

Ara
3 min
Així és el nou iPhone 5 (en blanc i en negre) / BECH DIEFENBACH / REUTERS

BarcelonaPoc després de les 19 hores ha començat la presentació del que s'espera que serà el nou iPhone 5, amb l'aparició de Tim Cook a l'escenari del Yerba Buena Center, a la ciutat californiana de San Francisco. A l'inici de l'acte, a les pantalles ha aparegut un vídeo de la nova Apple Store del passeig de Gràcia, a Barcelona. Cook ha destacat, a més, que la marca disposa de 380 'Apple Stores' en 12 països –la propera a estrenar-se serà a Suècia, aquest divendres.

Pocs minuts després, ha repassat algunes dades de l'empresa –com que té el 62% del mercat de les 'tablets' amb l'iPad–, i ha començat a escalfar motors parlant de l'evolució dels iPhones, model a model. Per fi, ha arribat el moment més esperat, quan Cook ha donat pas a Phil Schiller, el director de màrqueting d'Apple, a l'escenari, i a la pantalla ha aparegut el nou iPhone 5 –el nom ha sigut, efectivament, el que tothom preveia–. "És una joia absoluta, el producte més bonic que hem fet mai", ha afirmat Schiller. "Avui fem un gran salt, anem al següent nivell", ha assegurat.

També s'ha desvelat un element clau: la data en què sortirà a la venda. Apple ha anunciat que a partir del proper 28 de setembre ja es podrà trobar a les botigues de l'estat espanyol; com en els models anteriors, es podrà adquirir en negre o en blanc. El preu serà el mateix amb què va sortir a la venda el 4S: 299 dòlars amb contracte, als Estats Units. Pel que fa als models 4 i 4S, l'empresa els continuarà venent, però a preus més econòmics.

Pantalla més panoràmica i nou sistema operatiu

El telèfon mesura 7,6 mil·límetres de gruix (un 18% més prim que el 4S), pesa 112 grams (un 20% més lleuger que la versió prèvia) i té una pantalla de 4 polzades i 1136x640 píxels, és a dir, igual d'ampla que la del 4S però més alta. Pel que fa a la resolució, és de 326 píxels per polzada, igual que l'anterior dispositiu: es tracta d'una pantalla 'Retina', com l'anomena la marca. Està fet d'alumini i acer, ha dit Schiller.

Schiller ha apuntat, a més, que la gràcia de la pantalla més alta és que hi cap una cinquena filera d'icones –a més de la filera permanent a la part inferior de la pantalla–, segons explica Albert Cuesta. Una imatge panoràmica feta amb l'iPhone 5 serà de 28 megapíxels. Les aplicacions dissenyades per a anteriors iPhones no s'escalaran a la nova pantalla, sinó que apareixeran amb dues barres negres als extrems de la pantalla.

Una altra novetat important és el sistema operatiu iOS6, que vindrà incorporat de sèrie, i que els usuaris de models més antics podran adquirir a partir del 19 de setembre.

El nou model també inclou una connexió wifi "ultraràpida", i compta amb un nou processador, l'Apple A6, que segons la companyia és el doble de ràpid i un 22% més petit que el seu predecessor.

Millors fotografies i canvis en els carregadors

També hi ha canvis en la càmera del mòbil: segueix sent un sensor de 8 megapíxels, però és un 25% més petita i inclou més prestacions. Un nou mode per fotografiar, "llum baixa dinàmica", permetria fer fotos més bones sense usar el flaix, i altres millores, com un filtre més intel·ligent, també milloraran la qualitat de la imatge. En general, les fotografies es capturaran un 40% més de pressa. L'iPhone 5 també incorpora un mode per fer fotografies panoràmiques.

L'accessori imprescindible, el carregador, també s'ha vist modificat: Apple substitueix l'actual (de 30 pins) per un connector molt més petit (de 9 pins), que ha batejat com el connector Lightning ("llamp"). Això, a la pràctica, convertirà en obsolets els accessoris antics (tots, fins ara, usaven un connector igual), però l'empresa comercialitzarà un adaptador.

Entre altres millores, hi ha també la de les trucades de veu –el nou iPhone incorpora 3 micròfons diferents; un al davant, un a sota i un al darrere– i la dels sistemes de cancel·lació de soroll.

iTunes totalment redissenyat

Després de totes les novetats del nou iPhone, Apple ha anunciat els canvis que farà a l'iTunes, el programa de reproducció, compra i sincronització de música amb els dispositius mòbils. A banda d'un disseny completament renovat, la gran novetat és que el nou iTunes integrarà l'iCloud. També canvien els iPods: l'iPod Nano serà més petit i incorporarà ràdio FM, i aquests aparells també incorporaran el nou connector Lightning.

stats