Xarxes

Contestes l'enquesta i... et cobren fins a 35,50 euros mensuals

FACUA alerta d'una pàgina web que imita la interfície de Youtube amb la paraula 'Thank you'. Simulen fer una enquesta de satisfacció i envien fins a 25 SMS de pagament als usuaris que faciliten el seu número de mòbil

Efe
1 min

SevillaL'organització en defensa dels consumidors FACUA ha denunciat dues empreses que simulen fer una enquesta de satisfacció de YouTube per a cobrar fins a 35,50 euros mensuals als usuaris que faciliten el seu número de mòbil.

Segons un comunicat d'aquesta organització, l'anunci es pot veure a diverses pàgines web i imita la interfície de Youtube amb la paraula Thank you. El missatge assegura que l'usuari ha sigut “seleccionat” a la seva regió per a participar en una suposada “enquesta de visitants anuals” amb la qual es pretén “millorar l'experiència de l'usuari”. L'esquer per participar és el sorteig d'un Macbook Air, un iPhone 4 i un iPad 2. Un cop omplerta l'enquesta, es sol·licita a l'usuari el seu número de mòbil per enviar-li un codi que li dóna dret a participar del sorteig. Un cop introduït el número, l'usuari és donat d'alta a una subscripció mensual amb la qual reben fins a 25 SMS mensuals amb un tarifa de 1,42 euros cadascun. FACUA denuncia que el text que indica que es tracta d'una subscripció de pagament figura en un text amb lletra diminuta de color gris sobre un fons gris.

L'organització en defensa dels consumidors assenyala com a responsables de la campanya les empreses Datatalk Comunicaciones i MyBip.net (Interactive 3G), les dues amb domicili al municipi madrileny de Las Rozas. FACUA ha denunciat les dues empreses per publicitat enganyosa davant la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions (Setsi) del ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i la Direcció General de Consum de la Comunitat de Madrid, entre altres organismes.

stats