Publicitat
Publicitat

Ja pots cridar en quatre idiomes: inventen un megàfon traductor

Panasonic ha presentat el dispositiu, que per ara funciona amb l'anglès, el xinès, el japonès i el coreà

Panasonic ha presentat aquesta setmana un megàfon capaç de traduir instantàniament el llenguatge oral. Només cal acostar-se al micròfon, cridar-li una frase i l'aparell emetrà el mateix missatge en l'idioma seleccionat. Per ara, el megàfon de Panasonic és capaç de traduir instantàniament el japonès a l'anglès, el xinès i el coreà només prement un botó, tot i que les expressions que és capaç de traduir són limitades. El dispositiu consisteix, bàsicament, en un 'smartphone' sobre el qual es col·loca un altaveu. 

El megàfon està pensant, especialment, per ser utilitzat pels treballadors del sector turístic, com ara els guies o les persones que treballen entre multituds. 

El sintetitzador de veu

L'invent s'assembla molt a un sintetitzador de veu que converteix els moviments del tracte vocal en paraules, informa la revista 'Cosmos'. L'aparell, presentat per PLOS Computational Biology, fa servir un sistema d'aprenentatge basat en algoritmes. Parlar activa una regió del cervell que controla el moviment dels diferents òrgans necessaris per a la parla. Algunes persones amb trastorns del llenguatge podrien fer servir aquest aparell per recuperar la connexió entre els senyals del seu cervell i els seus músculs.

Més continguts de