Publicitat
Publicitat

Currículums creatius a YouTube: 6 precedents de l'èxit de la professora Núria Fusté

Els vídeos penjats a la xarxa per buscar feina són molt freqüents els darrers anys en el món anglosaxó i francòfon. Un dels pioners va ser Nicolas Catard, un francès que es va convertir en una estrella mediàtica momentània amb el seu 'Je veux travailler'

El vídeo currículum de la professora catalana Núria Fusté arrasa a la xarxa. És un dels exemples més reeixits d'una nova manera d'oferir-se al mercat laboral, molt estesa al món anglosaxó i francòfon, una nova manera d'oferir-se al mercat laboral. Us n'oferim sis exemples.

1. 'Je veux travailler', Nicolas Catard (20/4/2009). Aquest francès va ser el pioner, almenys pel que fa al ressò obtingut amb el seu primer vídeo als mitjans de comunicació convencionals, que van convertir-lo en una estrella durant unes setmanes. Baixet, lletjot i simpàtic, cantava les seves virtuts com a "excel·lent cap de projectes" i va caure bé als seus conciutadans. Va fer un segon vídeo quan va aconseguir feina.

2. En 6 parts, tria la que vulguis, Graeme Anthony (24/8/2010). Un britànic especialista en mitjans de comunicació i noves tecnologies va fer un vídeo currículum en sis parts per demostrar com s'havia de fer. Ell deixava clar que tenia feina, però volia mostrar el camí a d'altres persones. Va sacsejar la xarxa i va aconseguir centenars de milers de visites.

3. Missió impossible?, Steven Lambert (27/4/2011). Un periodista esportiu francès juga amb la música de 'Missió impossible' i simula la presentació d'un subjecte a localitzar per explicar les seves aptituds.

4. Com un dibuix animat, Marine Queraux (14/5/2011). El més breu: en tan sols 50 segons aquesta jove s'oferia per a un contracte d'aprenentatge d'un màster d'administració i gestió d'empreses. L'animació la converteix en una navalla suïssa i cada una de les fulles indica una característica seva.

5. "Comercial en reconversió", Christophe Cantella (24/5/2011). Un jove francès es presenta com un "comercial en reconversió professional" i es mostra capacitat per a l'esport, la informàtica, tota mena de noves tecnologies, els idiomes (i les disfresses, inclosa la d'una mena d'espanyol típic sobre el fons del Parc Güell) i la música.

6. "Per què m'hauríeu de contractar", Chris Batchelor (12/2/2012). Un jove britànic explica amb cartellets escrits a mà, música de Sam Cooke i passant per diversos escenaris les seves virtuts i les diverses àrees per a les quals està preparat, des dels negocis a la literatura passant per les xarxes socials.


Més continguts de