Drets d'autor

Denegada per segon cop la llibertat condicional a Kim Dotcom

El fundador de Megaupload assegura que la seva intenció és quedar-se a Nova Zelanda, però el jutge creu que hi ha risc de fuga

Efe
1 min
Kim 'Dotcom' seguirà en presó preventiva

SidneyL'Alt Tribunal d'Auckland ha denegat novament aquest divendres la llibertat condicional al fundador de Megaupload, Kim Schmitz –conegut com a Kim Dotcom–, detingut des del 19 de gener a petició de l'FBI, que l'acusa de liderar una "xarxa de pirateria informàtica mundial".

Segons la televisió neozelandesa, Dotcom ha comparegut avui davant del tribunal per apel·lar contra la decisió d'un jutge del districte de North Shore que la setmana passada li va denegar la petició de llibertat condicional per considerar que existia un risc "significatiu" de fuga.

En aquesta segona petició de la llibertat condicional, Dotcom ha al·legat que pretén quedar-se a Nova Zelanda per "lluitar" i "recuperar" els seus diners, i s'ha preguntat: "Què faria a Alemanya amb cinc fills, una dona i sense diners?" El magistrat Raynor Asher, però, considera que no hi ha res que lligui el detingut a Nova Zelanda, a excepció de la seva motivació per lluitar contra els càrrecs que se li imputen i de recuperar els seus actius, segons informa l'agència de notícies neozelandesa APNZ. El jutge ha indicat, a més, que és possible que l'FBI no hagi congelat encara tots els comptes bancaris del multimilionari alemany, de manera que hi hauria la possiblitat que pugui fugir del país.

El hacker alemany, doncs, continuarà en presó preventiva fins al 22 de febrer, quan està previst que comenci la vista sobre la seva extradició als Estats Units.

stats