XARXES

Dos clients dels EUA denuncien Apple pel sistema de rastreig dels iPhone

França, Alemanya, Itàlia i Corea del Sud també estan investigant la possible vulneració de la privacitat dels usuaris

Agències
2 min
iPhone 4 / Reuters

BarcelonaEl magnetisme que exerceix Apple, la companyia de la poma, sobre els seus usuaris sembla haver-se trencat després que s'hagi fet públic que els iPhone i els iPad, els dos dispositius estrella de l'empresa que dirigeix Steve Jobs, disposen d'un suposat sistema ocult de rastreig de moviments dels usuaris. Aquest dimarts, dos clients de la tecnològica nord-americana l'han denunciat davant els tribunals per aquest motiu. En la documentació presentada als jutjats s'assegura que Apple ha comès frau i atemptat contra la privacitat dels seus clients. 



Els denunciants, Vikram Ajjampur, propietari d'un iPhone a Florida, i William DeVito, amo d'un iPad a Nova York, el 22 d'abril van plantejar la seva queixa davant d'una Cort Federal de Tampa, a Florida, on van demanar que la Justícia obligués l'empresa de Silicon Valley a posar fi a la presumpta pràctica. Ajjampur i DeVito van interposar la denúncia després que es publiqués un estudi al Regne Unit sobre un programari inclòs en el sistema operatiu d'Apple que arxivava i enviava als creadors dels ordinadors Mac la localització diària dels seus aparells mòbils sense que els usuaris en tinguessin coneixement. 



La fiscal general de l'estat d'Illinois, Lisa Madigan, ha demanat una reunió amb els executius d'Apple i Google, empresa esquitxada per la mateixa polèmica en el seu sistema operatiu Android, per conèixer què hi ha de veritat en aquestes acusacions. Madigan s'ha sumat així al congressista Edward J. Markey, que la setmana passada va enviar una carta al conseller delegat d'Apple, Steve Jobs, qüestionant les polítiques de protecció de dades de l'empresa tecnològica arran de l'informe britànic titulat “iPhone Keeps Record of Everywhere You Go" (“l'iPhone registra els llocs on vas”). Les autoritats de França, Alemanya, Itàlia i Corea del Sud estan investigant la possible vulneració de la privacitat dels usuaris d'Apple.

stats