Dos anys de #twitterencatalà, ara també als mòbils

La versió per a telèfons de la web de la xarxa social ja és en català

Avui fa dos anys que va entrar en servei la versió en català de l'aplicació web de Twitter, traduïda per un nombrós grup de voluntaris després d'una llarga campanya popular que la Plataforma per la Llengua atribueix en l'apartat 49 del seu InformeCAT 2014 a l'organització de "nombrosos internautes a títol particular i per diverses entitats".

Actualment, segons la web Twitter @encatala dels companys de Data'n'Press, tenim configurat en català el nostre compte de Twitter gairebé 163.000 usuaris. En ocasions anteriors he explicat la meva decepció per xifres d'aquest ordre de magnitud, molt inferior a l'univers potencial de tuitaires catalanoparlants. També he explicat que l'atribueixo en bona part a l'absència d'aplicacions oficials en català de Twitter per als dos grans sistemes operatius mòbils actuals: Android i iOS.

Afortunadament, des de fa unes setmanes ja és possible tenir Twitter en català als mòbils Android, iPhone, Windows Phone i qualsevol altre que disposi de navegador web (als BlackBerry, l'aplicació de Twitter ha estat sempre en català). Només cal que en comptes de fer servir l'aplicació nadiua descarregada dels catàlegs Play Store, App Store o Windows Marketplace, que és en anglès o en espanyol, obriu el navegador web del telèfon i aneu a la pàgina http://mobile.twitter.com, que és la versió de la web de Twitter adaptada a pantalles petites. Aquí teniu unes quantes imatges:

Si teniu configurat en català el vostre perfil d'usuari, veureu tots els menús, botons i textos en el nostre idioma, tal com ja els veieu a la web per a ordinadors. Això inclou les opcions de configuració del perfil:

Si trobeu a faltar la rapidesa d'accés, recordeu que des del mateix navegador podeu crear una drecera (icona d'accés directe a la pàgina) a la pantalla d'inici del telèfon. Aquesta és l'opció en un mòbil Android:

Accedir a Twitter mitjançant la web per a mòbils no és òptim, ja que no ofereix la possibilitat de publicar contingut directament a Twitter des d'altres aplicacions mitjançant el menú de compartir del sistema operatiu, però és un gran pas per afavorir l'ús de Twitter en català des de dispositius mòbils i aconseguir que l'empresa activi la traducció al català de les aplicacions per a Android, iOS i Windows Phone.

Més continguts de