aplicacions online

Dropbox supera els 25 milions d'usuaris

El popular servei permet la compartició i emmagatzematge d'arxius multi-plataforma, així com la sincronització d'arxius online entre ordinadors

Redacció
1 min
Dropbox

BarcelonaDropbox, el servei d'emmagatzematge d'arxius en núvol, ha arribat als 25 milions d'usuaris a tot el món, quatre anys després de la seva posada en marxa. El creixement més significatiu ha tingut lloc el darrer any, amb un increment de 21 milions d'usuaris. Actualment, el flux diari d'arxius es situa en els 200 milions, gairebé un milió cada cinc minuts.

Dropbox permet als usuaris sincronitzar arxius a través de diverses plataformes, com ara un telèfon mòbil, un ordinador o un tablet, amb l'objectiu de poder-los tenir disponibles des de qualsevol lloc. El servei també permet compartir arxius amb facilitat i rapidesa entre diversos usuaris.

Dropbox posa a disposició de l'usuari 2 gigues d'espai gratuïtes i ofereix l'opció d'augmentar la capacitat a 50 gigues per 10 dòlars (7 euros) i a 100 gigues per 20 dòlars (14 euros). No obstant, existeixen dues fórmules per aconseguir més lloc per emmagatzemar arxius sense pagar cap cost addicional: convidant amics a utilitzar el servei o superant petits reptes, en forma d'endevinalles, proposades per la mateixa empresa gestora del servei.

La facilitat d'ús ha sigut clau en la popularització d'aquest servei. El sistema de carpetes és molt similar al d'un ordinador. Només cal arrossegar i deixar anar un arxiu per a traslladar-lo d'una carpeta en una altra. Prement el botó dret es pot fer que el contingut sigui públic, privat o compartit entre un grup predefinit de contactes.

Un altre dels avantatges que presenta el servei és l'accés des de mòbils, per a poder pujar les imatges o vídeos i alliberar espai del dispositiu.

stats