xarxes socials

Facebook supera les expectatives d'ingressos i dispara la seva possible valoració a la borsa

La xarxa social podria entrar al mercat borsari a principis del 2012, malgrat que encara no ha establert cap calendari amb la banca

Redacció
1 min
Facebook

BarcelonaLa xarxa social Facebook supera les expectatives d'ingressos estipulades pel mercat. Segons informa el diari The Wall Street Journal, aquest fet podria provocar que la companyia obtingués un resultat brut d'explotació de més de 2.000 milions de dòlars (1.350 milions d'euros), xifra que superaria les estimacions fetes arran de l'entrada de les empreses Goldman Sachs Group i Digital Sky Technologies en el capital de la xarxa social.

Goldman i Digital Sky Technologies van invertir a principis d'any 1,5 milions de dòlars en accions que valoraven l'empresa en 50.000 milions de dòlars. Segons el diari nord-americà, fonts coneixedores de les finances de Facebook afirmen que el benefici de la companyia creix actualment a un ritme que justificaria una valoració superior als 100.000 milions de dòlars. Aquesta valoració situaria Faebook com l'empresa de tecnologia més potent del món, eclipsant Amazon i Cisco Systems, entre d'altres gegants de la tecnologia.

El creixement orgànic de la xarxa social tindria com a causes principals la venda de publicitat i el desenvolupament d'un sistema de pagament online propi, a més de disposar d'un crèdit de més de 1.000 milions de dòlars en cas de tancar algun tipus d'adquisició, segons les fonts consultades.

La compañía fundada per Marck Zuckerberg podria entrar a la borsa a principis del 2012, malgrat que encara no ha establert cap calendari amb la banca ni el preu de sortida en el mercat borsari.

stats