Política a les xarxes

Obama exposa el seu pla per reduir el dèficit a través de Facebook

En una videoconferència des de les oficines centrals de Facebook a Califòrnia, el president dels EUA va explicar la seva proposta de reduir el dèficit del país en quatre bilions de dòlars en els propers 12 anys, sense sacrificar les inversions en recerca, energia, educació i infraestructura

Redacció / Efe
2 min
Pàgina de l'esdeveniment a Facebook

BarcelonaEl president dels EUA, Barack Obama, va defensar ahir la seva proposta de reduir el dèficit en els pròxims 12 anys, sense abandonar les inversions en educació, energia i investigació, durant una assemblea popular a Facebook dissenyada per atreure el vot dels joves.

Obama va dir que una forma de reduir els costos de salut seria que els metges poguessin intercanviar informació sobre els seus pacients a través de Facebook, la xarxa que li va servir com a arma electoral el 2008.

El president nord-americà va expressar que el pla pressupostari que promouen els republicans representa una "visió radical" i "poc valenta", i va argumentar que la reforma al programa d'assistència mèdica de Medicare i les retallades de Medicaid perjudicaran els més necessitats.

Reprenent alguna de les consignes que ja va utilitzar el 2008, Obama va instar els joves, independentment de la seva ideologia, que s'involucrin en el procés polític, perquè "si ens unim, junts podem resoldre els problemes" que afronta el país.

Obama també va reconèixer que la reforma de salut de 2010 va ser "una gran batalla" però va subratllar que probablement no hi havia manera d'assolir-la amb més celeritat, ja que es tracta d'un sistema tan gran com complex.

Així mateix, Obama va enumerar les tasques que vol completar durant el seu mandat: el control del dèficit, la reforma migratòria, la reforma energètica i millores en les ciències i les matemàtiques.

La seva visita a Palo Alto froma part d'una sèrie de tres assemblees populars, titulada "Responsabilitat i prosperitat compartides", que realitza aquesta setmana a diversos punts del país per "vendre" el seu pla per reduir el dèficit i per pal·liar l'angoixa de l'opinió pública davant la feble recuperació econòmica. La primera la va realitzar al nord de Virgínia i l'última la farà avui a Reno (Nevada).

En la seva visita a Facebook, Obama va respondre a les preguntes que li van formular els 500 empleats de l'empresa i 200 convidats més, a més de les qüestions plantejades pels internautes que seguien la conferència online. L'esdeveniment va durar poc més d'una hora i va ser moderat pel fundador de la xarxa social, Mark Zuckerberg.

El mandatari va participar en el fòrum de Facebook dues setmanes després d'haver llançat la seva campanya de reelecció per al 2012, que va incloure un esforç per sumar vots entre els usuaris de la xarxa social.

stats