Facebook admet que va desbloquejar contactes de 800.000 usuaris per error

La companyia assegura que el problema ja s'ha resolt

La xarxa social Facebook ha admès aquest dilluns haver desbloquejat els contactes bloquejats de 800.000 usuaris durant diversos dies, un error que ja s'ha solucionat, segons assegura la companyia de Mark Zuckerberg.

Facebook explica en un comunicat que aquest desbloqueig massiu es va produir entre el 29 de maig i el 5 de juny i que "aquest problema ja s'ha resolt i tothom ha sigut tornat a bloquejar".

La xarxa social assegura que en el 83% dels casos només es va desbloquejar un usuari i ha afegit que està notificant els fets als 800.000 afectats.

La companyia de Silicon Valley també manté que l'error "no va restablir amistats que s'havien tallat" amb els bloquejos, però sí que admet que els usuaris desbloquejats van poder accedir al contingut compartit a través de tercers i posar-se en contacte amb l'usuari que els havia bloquejat.

L'admissió d'aquests errors de Facebook es produeix en un moment delicat per a la companyia, esquitxada per diversos escàndols de privacitat.

L'últim va esclatar al març amb Cambridge Analytica, una empresa que va utilitzar dades de Facebook per elaborar perfils psicològics de votants que suposadament van vendre, entre d'altres, a la campanya de l'ara president dels EUA, Donald Trump, durant les eleccions del 2016.

Aquest escàndol va forçar el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, a comparèixer davant el Congrés dels EUA i l'Eurocambra.