xarxes

Una errada a Facebook permet apropiar-se de pàgines creades per altres usuaris

Qualsevol usuari amb privilegis d'administrador pot esborrar el creador original d'una pàgina a la xarxa social i arribar a controlar-ne tot el contingut. L'errada contradiu les normes de seguretat de la plataforma, en què s'assegura el contrari

Redacció
1 min

BarcelonaUna errada a Facebook permet a qualsevol usuari amb privilegis d'administrador esborrar l'administrador original –el creador– d'una pàgina a la xarxa social i arribar a controlar-ne tot el contingut, segons alerta el portat de seguretat informàtica Naked Security.

Quan un usuari crea una pàgina o un grup a Facebook, pot decidir donar privilegis d'administrador a un nombre d'usuaris, en principi, indefinit. Aquest tipus de pràctiques són comunes i es fan amb l'objectiu que diverses persones puguin gestionar-ne els continguts paral·lelament, i aconseguir un plus de dinamisme i actualització. No obstant això, l'errada detectada per Naked Security assenyala la possibilitat que un nou gestor elimini tots els poders de l'administrador original, fet que compromet l'autoritat dels creadors. El portal de seguretat online adverteix que la pràctica és possible i contradiu les normes de la xarxa social, que a l'apartat Facebook FAQ afegeixen una clàusula que indica "el creador original d'una pàgina no pot ser eliminat per altres administradors". Per demostrar la fallada del sistema, Naked Security ha publicat un vídeo a YouTube en què es pot veure tot el procés i es comprova la decisió descrita.

stats