Publicitat
Publicitat

Facebook defensa les dades dels usuaris contra els sistemes de vigilància

La companyia especifica en l'apartat de privacitat que no es podrà fer servir informació dels usuaris amb finalitats de control o supervisió

Una vegada has pujat les teves dades a Internet, existeix la possibilitat que algú hi accedeixi, però Facebook ha decidit fer-ho més difícil. Ahir, la companyia va informar que a partir d'ara prohibirà específicament als desenvolupadors fer servir les dades dels usuaris amb finalitats de vigilància o control. La mesura s'aplicarà tant a Facebook com a Instagram i es desglossa a l'apartat de 'privacitat' de les plataformes. 

Les conseqüències del control de les publicacions dels ciutadans a les xarxes socials arriben cada vegada més lluny. La setmana passada, Wikileaks va revelar les eines de què disposa la CIA per piratejar-nos i l''MIT Technology Review' va publicar un article en què alerta de la disminució de les llibertats dels ciutadans davant l'escrutini dels estats.

A l' Estat espanyol ja són múltiples els casos de tuitaires perseguits pels seus comentaris, com el de l'estudiant que s'enfrontarà a un judici penal per fer acudits sobre Carrero Blanco o el de l'exregidor d'Ahora Madrid, Guillermo Zapata, que va haver de dimitir 48 hores després de prendre el càrrec per haver publicat uns tuits polèmics. Una pràctica que podria anar a més, sobretot si tenim en compte els plans de la Moncloa de limitar la llibertat d'expressió a les xarxes socials.

Més continguts de