Xarxes

Facebook construirà el seu primer centre de servidors europeu a Suècia

És el tercer de la companyia i el primer fora dels Estats Units. El centre de Lulea (Suècia) tindrà tres sales de servidors, i s'espera que la primera estigui enllestida a finals del 2012. El clima gèlid de la ciutat permetrà que s'utilitzi l'aire exterior per refrigerar els servidors

Ara
1 min
Sala de servidors del centre que Facebook té a Prineville, Oregon (Estats Units)

BarcelonaLa xarxa social Facebook ha anunciat aquest dijous que construirà el seu primer centre de servidors europeu a la ciutat de Lulea, al nord de Suècia.

El centre, que comptarà amb tres sales de servidors, pretén reforçar els altres dos que la companyia té als Estats Units, tenint en compte que més del 75% dels 800 usuaris de Facebook utilitzen la xarxa fora de les fronteres nord-americanes. Segons el web Data Center Knowledge, el clima especialment fred de la costanera Lulea permetrà a Facebook utilitzar l'aire exterior per refrigerar les desenes de milers de servidors que conformaran el nou centre.

Segons assenyala Efe, la inversió rondarà entre els 3.000 i els 5.000 milions de corones sueques (entre 329 i 549 milions d'euros), dels quals el govern suec n'aportarà al voltant de 100 (11 milions d'euros), tal com ha anunciat la ministra sueca d'Indústria, Annie Loof.

El procés de construcció s'iniciarà en els propers mesos, i s'espera que la primera sala de servidors estigui a punt a finals del 2012. Es preveu que el projecte estigui finalitzat el 2014.

stats