Publicitat
Publicitat

Facebook demana disculpes per la crueltat d'alguns dels seus resums de l'any

La xarxa social ha dit que intentarà millorar l'aplicació 'Year in review', segons explica 'The Washington Post', després de recordar desgràcies a alguns usuaris

Els algoritmes automàtics poden ser molt pràctics, però són automàtics i això a vegades du conseqüències desagradables. Com les que ha experimentat Eric Meyer, un dissenyador web a qui es va morir la filla de càncer cerebral el dia que feia 6 anys. Quan va provar l'aplicació de Facebook 'Year in review', que fa un resum en vídeo d'allò més compartit i comentat del que cada usuari ha publicat durant l'any, es va trobar amb una fotografia de la seva filla a la portada. I, com a tothom, l'aplicació li va dir: "Així és com s'ha vist el teu any". Un dels responsables de l'aplicació ha acabat demanant disculpes per aquest cas.

"Sí, el meu any s'ha vist així, com l'ara absent cara de la meva petita", va escriure Meyer en un apunt al blog titulat  'Inadvertida crueltat algorítmica' on admet, malgrat tot, que sabia que no havia estat una decisió deliberada. L'algoritme tria automàticament la fotografia de portada entre les que han tingut més ressò entre els contactes de Facebook. El mànager de producte de 'Year in review', Jonathan Gheller, va demanar disculpes a Meyer i va afirmar que li sabia molt de greu, segons explica 'The Washington Post'. En la majoria de la gent l'algoritme funciona bé, va explicar Gheller, però va reconèixer que en aquest cas havia causat més dolor que alegria i va afegir que mirarien com millorar el repàs de l'any.

La de Meyer no és l'única portada cruel del repàs de l'any de Facebook. 'The Guardian' recorda el  tuit de l'escriptora Julieanne Smolinski en què explicava que l'aplicació, en el cas del seu exnòvio, havia triat com a imatge de portada una fotografia del seu pis en flames:

D'altres usuaris s'han trobat amb experiències similars, com una internauta que  es queixa a Twitter que Facebook ha triat una imatge del seu gos mort fa poc, un altre internauta que  parla d'un cas semblant —però amb dos gossos—, un altre que  explica que ha triat una imatge de l'urna amb les cendres del seu pare, o un altre a qui Facebook recorda un amic mort.

 

Més continguts de