política i xarxes

Facebook recorda a un polític italià que s'ha de “tallar el ous”

Internautes italians han creat el perfil a la xarxa social “Recordem a Umberto Bossi que va prometre tallar-se els ous” si Pisapia guanyava les municipals a Milà. La pàgina té més 20.300 fans. Una altra pàgina recorda a Clemente Mastella que s'ha de “suïcidar”

Redacció
2 min
Umberto Bossi, dipositant el seu vot en el comicis municipals de Milà

BarcelonaSi ets polític i fas una promesa, intenta complir-la si no vols que les xarxes socials t'ho recordin en forma d'altaveu viral.

Això és el que li ha passat a Umberto Bossi, ministre italià per a les Reformes i líder del partit Lliga Nord. Bossi va dir abans dels comicis municipals: “Si Pisapia guanya a Milà, em tallo els ous”. I això és el que va passar aquest diumenge. El candidat de centre-esquerra, Giuliano Pisapia, que pertany al Partit Demòcrata (PD), va aconseguir el 55,10% dels vots, enfront del 44,89% de la representant del partit governamental Poble de la Llibertat (PDL), segons els resultats definitius publicats pel ministeri d'Interior.

Ara, el grup a Facebook “Recordem a Umberto Bossi que va prometre tallar-se els ous” reclama al polític que compleixi la seva promesa. La pàgina, que es va crear dilluns a la tarda, registra avui més de 20.300 fans.

Però els recordatoris via Facebook no s'acaben aquí. Un altre grup d'internautes han creat un perfil per fer-li memòria a Clemente Mastella que “s'ha de suïcidar”. Mestella, eurodiputat pel partit de Berlusconi, va dir abans de les eleccions: “Si Luigi De Magistris guanya em suïcido, però no passarà, no s'ha vist mai que un jutge arribi a l'alcaldia d'una gran ciutat”. I ja ens podem imaginar què va passar. Di Magistris va aconseguir aquest diumenge el 65,4% dels vots, que li donen accés a l'alcaldia de Nàpols. La pàgina “Recordem a Clemente Mastella que va prometre suïcidar-se” ja té més 44.800 fans.

Potser, d'ara en endavant, els polítics s'ho pensaran dos cops abans de fer promeses que atemptin contra la seva pròpia integritat física.

stats