Xarxes

Facebook tanca un acord amb les autoritats dels EUA que permet als usuaris més control de la privacitat

La xarxa social no podrà fer canvis retroactius sense el permís previ dels usuaris, i se sotmetrà a auditories externes per certificar que manté el programa de protecció de la privacitat

Ara
2 min

BarcelonaLa Comissió Federal de Comerç nord-americana (FTC, per les seves sigles en anglès) ha ratificat un acord preestablert amb Facebook que modifica la política de privacitat de la xarxa social. Tal com avançava fa dues setmanes The Wall Street Journal, a partir d'ara la companyia no podrà fer canvis retroactius sense el permís previ dels usuaris, i se sotmetrà a auditories externes per certificar que manté les normes de confidencialitat establertes.

L'FTC, l'agència governamental que vetlla per la protecció dels consumidors, va posar el punt de mira en Facebook el 2009, després que la xarxa social presentés canvis en les preferències de seguretat sense previ avís als usuaris. Les modificacions van fer que certa informació personal del perfil, com el gènere i la ciutat, quedessin visibles públicament.

L'acord anunciat aquest dimarts exigeix a Facebook que informi amb claredat els usuaris sobre les opcions de privacitat de què disposen, i demani previ consentiment abans de modificar la manera en què els usuaris comparteixen la informació amb els seus contactes. A més, Facebook haurà de notificar explícitament els resultats que tindran els canvis en la configuració de privacitat i evitar qualsevol tipus de confusió. La xarxa també haurà de sotmetre's a auditories externes que certificaran el compliment del programa de protecció de la privacitat, i haurà de comprometre's a bloquejar l'accés a continguts un cop l'usuari s'hagi donat de baixa del servei.

El fundador i CEO de Facebook, Mark Zuckerberg, celebra l'acord tancat amb l'FTC en una entrada al blog de la companyia, alhora que reconeix els errors comesos en matèria de privacitat i recorda les millores que, en aquest sentit, ha incorporat la xarxa en els darrers mesos.

stats