xarxes socials

7,5 milions d'usuaris de Facebook tenen menys de 13 anys

La xifra de menors d'edat a la xarxa social s'eleva a 20 milions. D'aquests, uns 5 milions no arriben als 10 anys

agències
1 min
Facebook

BarcelonaCom a mínim 7,5 milions de nens van utilitzar activament Facebook durant el 2010 sense haver complert 13 anys, l'edat mínima que la companyia requereix per accedir als seus serveis. Aquestes són les dades que revela un estudi publicat ahir per Consumer Reports als EUA.

Es calcula que uns 20 milions d'usuaris de la xarxa social són menors, 7,5 milions encara no tenen 13 anys i més de 5 milions no arriben als deu anys.

Consumer Reports, que inclourà tots els detalls de l'informe en el proper llançament de la seva revista, al juny, va assegurar que hi ha un gran desconeixement en les famílies sobre les pràctiques que els seus fills fan a través de Facebook, on estan “altament exposats a programari maliciós o sota l'amenaça d'abusadors infantils".

Jeff Fox, director de Tecnologia de Consumer Reports, va dir que el problema principal que han descobert a través de l'estudi és que “la majoria dels pares de nens de 10 anys, i fins i tot de menys edat, desconeixen en gran mesura com els seus fills usen la pàgina web".

Segons indica Efe, l'estudi posa èmfasi en què l'ús de Facebook presenta riscos de privacitat i seguretat per als nens, els seus amics i les seves famílies i constata que durant el 2010 "més de 5 milions de llars als Estats Units van ser exposades a algun tipus d'abús a menors a través de la xarxa".

stats