Figueres tindrà aquest estiu una xarxa wifi pública que donarà cobertura a totes les places de la ciutat

El projecte, que ha tingut un cost de 385.000 euros, s'engegarà amb 46 antenes repartides arreu del teixit urbà

Acn
2 min
Una de les 46 antenes que donaran cobertura Wi-fi pública a la ciutat / ACN

FigueresFigueres tindrà, a partir d'aquest estiu, una xarxa wifi pública que donarà cobertura a totes les places de la ciutat. Aquests dies, els operaris de l'empresa que s'encarrega de fer realitat el projecte estan instal·lant 46 antenes arreu del teixit urbà. La instal·lació d'aquest Internet sense fils costa 385.000 i no es descarta, en un futur, ampliar el número de punts de cobertura. Quan entri en servei, els usuaris es podran connectar des de llocs com el centre històric i els barris de la Marca de l'Ham, la Creu de la Mà o l'Horta de Capallera. L'alcalde de Figueres, Santi Vila, assegura que la nova xarxa "és un element clau per al projecte de ciutat intel·ligent" i una millora "dels serveis".

El projecte per dotar Figueres d'una xarxa wifi pública ja és visible arreu de la ciutat. Aquests dies, els operaris estan enllestint la instal·lació de les 46 antenes amb les quals s'engegarà el servei. Aquestes antenes donaran cobertura pràcticament a totes les places públiques de la ciutat i no es descarta ampliar-ne el número en un futur.

Entre els llocs en què es podrà connectar-se a Internet des del carrer hi ha el centre històric i els barris de la Marca de l'Ham, el Rally Sud, la Creu de la Mà, el Juncària Parc Bosc, l'Horta de Capallera, el Poble Nou i els Cendrassos. La xarxa wifi pública serà una realitat ja aquest estiu i, a més, permetrà a l'Ajuntament entrar amb força dins el projecte de ciutat intel·ligent.

"La posada en funcionament d'aquest projecte permetrà una millora de la qualitat dels serveis i de l'atenció als ciutadans i a les moltes persones que visiten la ciutat al llarg de l'any", ha explicat l'alcalde, Santi Vila. I ha afegit: "És un element clau per al projecte de ciutat intel·ligent, perquè ens permet aprofitar la infraestructura per al trasllat de dades que es comptabilitzen".

La instal·lació de la xarxa wifi a Figueres té un pressupost de 385.000 euros. El projecte s'ha adjudicat a la unió d'empreses formada pel grup Megratró i Elecnor-Deimos. La primera, amb seu a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), hi aporta la seva experiència de gairebé vint anys implantant i mantenint instal·lacions tecnològiques en empreses i institucions.

Megatró es farà càrrec de gestionar la xarxa i la capacitat d'accés a Internet com a operador. Per la seva banda, Elecnor-Deimos és l'empresa instal·ladora i, entre d'altres treballs, ja ha muntat a Barcelona gran part de la xarxa Wi-fi de la ciutat.

stats