Final d'any mogut per a Twitter i WhatsApp

La xarxa social i l'aplicació de missatgeria instantània desterren els SMS en les felicitacions per al nou any. Des de la tarda, totes dues plataformes presenten problemes de funcionament

Dani Sánchez
1 min

BarcelonaEls clàssics SMS de felicitació del nou any corren el risc de ser desplaçats per altres plataformes. L'eclosió d'aplicacions i portals com Twitter i WhatsaApp com a alternatives gratuïtes als missatges de text, tot i que ve de llarg, s'ha acabat de consolidar aquest 2011 amb la generalització dels smartphones i l'accés a internet mòbil, que ha posat les coses difícils als missatges de pagament.

Aquest nou escenari canvia també la tradicional saturació de la xarxa telefònica que dificultava l'enviament de missatges a mitjanit. Ara són els servidors d'aquests portals els que no poden suportar l'augment en el trànsit de missatges i deixen de funcionar.

Des de primera hora de la tarda d'aquest dissabte, Twitter pateix, intermitentment, caigudes en el servei. El missatge oficial de la xarxa de microblòguing apunta a una caiguda per "manteniment". El servei de missatgeria instantània WhatsApp, que serveix per enviar missatges de mòbil a mòbil a través d'internet, també presenta problemes de funcionament per saturació de la xarxa, i alguns missatges triguen més del compte a arribar al seu destinatari.

stats