Publicitat
Publicitat

Final d'any mogut per a Twitter i WhatsApp

La xarxa social i l'aplicació de missatgeria instantània desterren els SMS en les felicitacions per al nou any. Des de la tarda, totes dues plataformes presenten problemes de funcionament

Els clàssics SMS de felicitació del nou any corren el risc de ser desplaçats per altres plataformes. L'eclosió d'aplicacions i portals com Twitter i WhatsaApp com a alternatives gratuïtes als missatges de text, tot i que ve de llarg, s'ha acabat de consolidar aquest 2011 amb la generalització dels smartphones i l'accés a internet mòbil, que ha posat les coses difícils als missatges de pagament.

Aquest nou escenari canvia també la tradicional saturació de la xarxa telefònica que dificultava l'enviament de missatges a mitjanit. Ara són els servidors d'aquests portals els que no poden suportar l'augment en el trànsit de missatges i deixen de funcionar.

Des de primera hora de la tarda d'aquest dissabte, Twitter pateix, intermitentment, caigudes en el servei. El missatge oficial de la xarxa de microblòguing apunta a una caiguda per "manteniment". El servei de missatgeria instantània WhatsApp, que serveix per enviar missatges de mòbil a mòbil a través d'internet, també presenta problemes de funcionament per saturació de la xarxa, i alguns missatges triguen més del compte a arribar al seu destinatari.

Més continguts de