Internet

França torna a posar al mercat els dominis 'hitler.fr' i 'satan.fr'

L'executiva de Sarkozy recupera 30.000 dominis d'internet retirats el 2004. Mots com “genocidi”, “camp de concentració”, “xenofòbia” o “alcorà” podran tornar a ser utilitzats

Redacció
1 min

BarcelonaEl govern francès ha decidit recuperar els prop de 30.000 dominis d'internet que va retirar del mercat el 2004, perquè va considerar que podien ferir la sensibilitat dels usuaris. Segons informa Le MondeLe Monde, amb la derogació de la mesura, dominis com hitler.fr o satan.fr tornen a estar disponibles per ser comprats des de divendres passat.

El registre de noms de dominis d'internet el gestionen directament les executives de cada país. La mesura presa pel govern francès liberalitza mots com “genocidi”, “camp de concentració”, “islam”, “rabí”, “mutilació”, “xenofòbia” o “alcorà”, fins a un total de 30.000, que tornen a estar disponibles per registrar dominis, tant pels usuaris particulars com per les empreses.

El govern francès ha pres la decisió després que el consell institucional considerés que la restricció atemptava contra la llibertat de comunicació.

El preu mitjà d'un domini .fr ronda els 12 euros anuals. Al mes d'abril, el nombre de dominis registrats amb el distintiu francès havia superat els dos milions.

stats