Videojocs

Gamelab es trasllada a la Filmoteca i prepara l'arribada al Japó

La fira del videojoc arriba la setmana que ve a la novena edició, que es basarà en les ponències de grans representants del sector a nivell mundial

Ara
2 min

BarcelonaEl dissenyador de la PlayStation 4, Mark Cerny; el creador de Candy Crush Saga, Tommy Palm; el guru de la 'gamificació' Jesse Schell; o Jussi Immonen, un dels màxims responsables de Rovio, l'empresa creadora d'Angry birds, seran algun dels més de 30 ponents que participaran entre els dies 26 i 28 de juny a la novena edició de Gamelab, la fira del videojoc i l'oci interactiu, que per tercer any consecutiu se celebrarà a Barcelona. L'esdeveniment, però, estrenarà una nova ubicació i se celebrarà a la Filmoteca de Catalunya, on adoptarà un nou format que deixarà de banda de la mostra de novetats en el sector dels videojocs per centrar-se en la vessant més congressual.

Durant la presentació de les jornades, aquest dilluns, el director de Gamelab, Iván Fernández Lobo, ha destacat que el programa d'aquest any és el més "madur" i "complet", i ha assegurat que, després de nou anys, la trobada s'ha convertit en un referent al sud d'Europa. "El món dels videojocs és molt canviant, i els professionals han d'estar en contacte continu per reciclar-se", ha explicat. En aquest sentit, segons ell, Gamelab és una espècie d'"oracle" que dóna pistes sobre cap a on es mou el sector.

Un dels objectius de la fira és la "internacionalització" del sector, i en aquest sentit Fernández Lobo ha avançat que a l'octubre la fira s'expandirà al Japó, on se'n celebrarà una edició de tres dies. La directora de Polítiques i Indústries Culturals i del Llibre del ministeri de Cultura, María Teresa Lizaranzu, ha destacat que aquest és "el principal mercat de l'Àsia".

Per la seva banda, el conseller de Cultura Ferran Mascarell, ha remarcat que Gamelab és, al costat del Mobile World Congress o el Sónar+D, un dels "elements de referència" a l'hora de "posicionar Catalunya en el mapa dels continguts digitals". Aquest mateix objectiu és el que perseguirà el nou grau universitari sobre videojocs que es posarà en marxa aquest setembre, segons ha avançat el director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat, Jordi Sellas. Seran uns estudis "vinculats a la UB" que han de servir per crear "un planter de més i millors professionals" en aquest sector.

stats