Xarxes socials

Google+: L'imperi Facebook contraataca. Però com?

Mark Zukerberg ha anunciat el llançament d'una “gran novetat” en els pròxims dies. Entre les opcions més probables, hi figuren una eina de videoconferència integrada al xat, l'aplicació nativa per l'iPad o la integració amb Spotify

Francina Bosch
2 min

BarcelonaMark Zuckerberg, el fundador i CEO de Facebook, va anunciar la setmana passada el llançament d'una “gran novetat” que hauria d'arribar a mitjans d'aquesta setmana. S'entén que la "bona nova" ve motivada per la imminent arribada de Google+, la flamant xarxa social que la companyia del cercador ha posat en proves i que, de complir les expectatives dels seus impulsors, hauria d'acabar amb l'hegemonia de Facebook. Com era d'esperar, l'anunci de Zuckerberg ha propiciat tota mena de rumors sobre possibles serveis que podria posar en marxa la xarxa social.

Aplicació nativa per l'iPad

Fa dues setmanes es va començar a escampar el rumor que Facebook tenia gairebé enllestida una aplicació gratuïta dissenyada i adaptada especialment per a la tauleta electrònica d'Apple. La informació venia donada pel diari nord-americà The New York TimesThe New York Times, que assegurava haver tingut accés a fonts properes al projecte. L'aplicació encara no s'ha anunciat i, després de la proclama de Zuckerberg, tothom la va assenyalar com el possible gran llançament que prepara la companyia.

Integració amb Spotify

Anterior a l'anunci de l'aplicació pel tablet d'Apple, la revista Forbes apuntava a finals de maig un serveiForbes que hauria de permetre als usuaris escoltar el catàleg de música d'Spotify en streaming (sense descàrrega) mitjançant la plataforma de la xarxa social. La revista feia un pronòstic de dues setmanes, aproximadament, pel llançament de l'aplicació, però ja ha passat gairebé un mes i mig i els usuaris de la xarxa social continuen havent d'escoltar música amb altres plataformes.

Eina de videoconferència

L'últim rumor, difós els darrers dies, apunta cap a un possible servei de videoconferència integrat al xat de la xarxa social. De fet, aquesta última mesura és la que sembla més factible, tenint en compte que és una de les novetats que també portarà Google+. Segons el web TechCrunchTechCrunch, la nova aplicació de Facebook integraria el servei d'Skype a la plataforma de la xarxa social, permetent la realització de videoconferències online (VoiP) a través del servei de xat.

stats