Xarxes

Google Street View comença a fotografiar Jerusalem

El projecte ha obtingut el vistiplau del govern israelià, després que una comissió ministerial n'avalués els riscos per a la seguretat pública. Més endavant serà el torn de Tel Aviv, Haifa, Natzaret, el mar Mort, les ribes del mar de Galilea o el cràter Ramon (al desert del Nègueb)

Efe
2 min
La ciutat de Jerusalem localitzada a través de Google Maps

JerusalemGoogle ha començat aquest dilluns a fotografiar Jerusalem per incloure la ciutat al seu servei Street View, després de rebre llum verda de la comissió ministerial israeliana que n'ha avaluat els possibles riscos per a la seguretat d'Israel i la privacitat personal.

El projecte s'ha inaugurat a l'antiga ciutadella emmurallada, en el territori palestí ocupat de Jerusalem est, amb una roda de premsa en la qual hi ha participat l'alcalde de la ciutat, Nir Barkat. Meir Brand, gerent de la divisió de Google per a Israel, Sud-àfrica i Grècia, ha destacat el simbolisme de Jerusalem com a centre fonamental de pelegrinatge per a les tres religions principals del món –cristianisme, islam i judaisme–, així com pel llegat històric i cultural que allotja la ciutat.

En les pròximes setmanes, els vehicles de Google fotografiaran diversos punts de la ciutat, tant de la part jueva com de l'àrab. Després de Jerusalem, serà el torn de Tel Aviv, Haifa, Natzaret, el mar Mort, les ribes del mar de Galilea o el cràter Ramon (al desert del Nègueb).

Israel va donar el vistiplau al projecte de Google a l'agost, després que una comissió ministerial n'avalués els riscos en termes de seguretat pública. Les negociacions amb el gegant d'internet van durar tres mesos i es van tancar quan el ministeri de Justícia d'Israel va rebre garanties que es difuminarien els rostres humans i les matrícules de vehicles, així com altres llocs sol·licitats.

El “sí” d'Israel, però, pot obrir la porta a altres conflictes. Un activista israelià propalestí ha començat a organitzar accions sorpresa com la d'exhibir pancartes contra l'ocupació dels territoris palestins just quan els vehicles de Google Street View fotografiïn els carrers. Un grup a Facebook sobre la iniciativa ja compta amb més de 500 seguidors.

El servei Google Street View de Google Maps permet visitar virtualment les localitzacions d'una vintena de països, amb una vista de 360 graus dels carrers.

stats