Google va violar drets d'autor d'Oracle en utilitzar Java, segons un jurat dels EUA

Oracle va interposar l'any 2011 una demanda per reclamar 2.600 milions de dòlars a Google per incompliment de la seva patent de Java. Google ha demanat l'anul·lació del judici

Efe
1 min
La descàrrega de l'aplicació Google Currents és gratuïta i inclou un catàleg de 400 publicacions.

WashingtonGoogle va violar els drets d'autor de la companyia tecnològica nord-americana Oracle en l'ús de la patent del llenguatge informàtic Java en el seu sistema operatiu Android, segons dictamina el jurat que estudia el cas a San Francisco, als EUA.

Els membres del jurat no s'han posat d'acord sobre si les accions de Google entren dins l'"ús just" en la llei de drets d'autor, ha informat la pàgina web 'CNET'.

Oracle va interposar el 2011 una demanda als jutjats federals de Califòrnia per reclamar 2.600 milions de dòlars a Google per incompliment de la seva patent de Java.

Google ha demanat l'anul·lació del judici. Tot i això, el jurat ha d'escoltar en els pròxims dies les al·legacions d'Oracle sobre que el sistema operatiu Android, desenvolupat per Google per a telèfons mòbils i tauletes, infringeix diversos components del llenguatge Java.

Si el jurat manté el seu veredicte, Google no haurà de redissenyar el sistema Android i Oracle rebrà una compensació econòmica molt menor a la sol·licitada per la violació de drets d'autor.

Sun Microsystems és l'empresa que originàriament va desenvolupar el llenguatge Java i va ser adquirida el gener del 2010 per Oracle quan Eric Schmidt, exdirector de tecnologia de Sun, era conseller delegat de Google.

Oracle ha sol·licitat al tribunal que porta el cas que impedeixi que Google segueixi infringint les lleis de patents i drets d'autor, cosa que podria impactar en la venda de telèfons i tauletes amb sistema Android.

Android s'ha convertit, des del seu llançament el 2008, en el sistema operatiu més popular en el sector dels 'smartphones', per davant de la tecnologia d'Apple, RIM i Microsoft.

stats