Google té 35 dies per eliminar dades privades dels britànics

Els cotxes de la companyia, que recorrien la ciutat per configurar l'aplicació de mapes Street View, van recopilar il·legalment correus electrònics i claus de seguretat

Efe
1 min

LondresEl Regne Unit ha amenaçat aquest divendres de portar Google davant dels tribunals si no elimina dades de particulars que va obtenir il·legalment. En concret la companyia té 35 dies per eliminar quatre discos amb informació privada si no vol ser acusada de desacatament per l'Oficina del Comissionat d'Informació del Regne Unit (ICO).

Google va admetre el 2010 que, mentre els seus vehicles recorrien les ciutats per configurar el seu programa de mapes –Street View–, havia recopilat dades privades –com claus de seguretat i correus electrònics– en xarxes wifi no segures. La multinacional es va comprometre a eliminar tota la informació, però el febrer del 2012 va reconèixer que guardava "per error" diversos discos amb dades privades.

L'ICO afirma que ha entregat aquest divendres una ordre a la multinacional per tal que es desfaci de la informació. L'activista Nick Pickles, director de Big Brother Watch, considera que l'actitud de les autoritats i de l'ICO significa que Google es lliurarà de les conseqüències dels seus actes amb un "assot".

No és el primer problema que té Google amb les autoritats britàniques. La setmana passada un comitè parlamentari va demanar a Hisenda que "investigués a fons" Google i altres multinacionals perquè consideraven que utilitzaven un règim fiscal "molt artificial" que els evitava el pagament de milions de lliures en impostos.

La companyia també està envoltada de polèmiques de privacitat als EUA, l'última per cedir a la NSA i l'FBI informació privada dels seus usuaris.

stats