Internet

Google esquivava l'escut de privacitat d'Apple per rastrejar l'activitat de milions d'usuaris

Havia creat un codi que enganyava el navegador Safari i desbloquejava la possibilitat de fer un seguiment dels internautes

Efe
1 min

WashingtonGoogle i algunes companyies de publicitat a internet, com Vibrant Media Inc., WPP PLC's Media Innovation Group LLC i PointRoll Inc., han esquivat l'escut de privacitat de milions d'usuaris del buscador d'Apple als seus ordinadors i iPhones, segons assegura aquest divendres el diari nord-americà 'The Wall Street Journal'. Això ha permès, diu el rotatiu, que Google i les altres empreses rastregessin els hàbits de navegació de persones que volien que se'ls protegís d'aquest tipus de vigilància.

"Les companyies utilitzaven una codificació especial que enganya el navegador Safari Web d'Apple i els permetia vigilar molts usuaris", afegeix el diari. "Safari, el buscador d'internet més utilitzat en aparells mòbils, està dissenyat per bloquejar aquest seguiment excepte si l'usuari opta per permetre'l", assenyala l'article. Segons 'The Wall Street Journal', després que els periodistes del mitjà es posessin en contacte amb Google per informar-se sobre aquest cas, l'empresa va "desactivar la codificació".

stats