Noves tecnologies

Google presenta Drive, la seva proposta per compartir arxius en línia

El servei entra en competència directa amb Dropbox o Evernote

Àlex Gutiérrez M.
1 min
Google Drive

BarcelonaGoogle ha presentat Drive aquest dimarts, amb l'objectiu de desbancar el lideratge de Dropbox o Evernote en el camp de compartició d'arxius en línia. El servei no deixa de ser una extensió del ja existent Google Docs, però ampliant el ventall de formats possibles a fotografies, vídeos i tota classe de fitxers. A més, incorpora algunes funcionalitats punteres en el cercador, sobretot en el camp de reconeixement de fotografies. Les imatges passaran per un filtre de reconeixement d'indrets, de manera que no caldrà etiquetar-les perquè apareguin com a resultat d'una cerca.

La versió gratuïta de Drive constarà de 5 gigues. A partir d'aquí, es poden contractar espais addicionals d'emmagatzematge (per exemple, 25 gigues costaran 1,88 euros al mes). La contractació d'un compte de pagament comporta l'ampliació automàtica del servei de correu Gmail fins als 25 gigues.

Google Drive permet treballar col·laborativament en documents, i també poder-los recuperar des de qualsevol dispositiu, siguin ordinadors de sobretaula, portàtils, 'smartphones' o tauletes. De moment, però, l'aplicació només està disponible per a Android, a l'espera que les properes setmanes aparegui la versió d'iPhone i iPad.

stats